Panda-dance
Image default
recreere

Modul de a călători fără un plan și de a găsi lucruri interesante oriunde

Publicitate

Dacă vă decideți să călătoriți fără un plan, agitația și dorința de a îmbrățișa imensitatea nu vor face decât să vă încurce. Acceptați doar faptul că nu veți putea vedea toate atracțiile din broșurile de călătorie într-o singură călătorie. Încetinește și aruncă o privire în jur: ce locuri interesante se află în apropierea locației tale, despre modul în care este mâncarea într-o cafenea din apropiere, încotro se îndreaptă un trecător cu câinele său. S-ar putea să găsiți o curte autentică sau o cafenea confortabilă care servește mâncare locală, sau un tip cu un câine care vă conduce direct către un parc pitoresc.

Cu siguranță veți vedea atracția principală – se pare că nimeni nu a plecat vreodată din Paris fără să vadă Turnul Eiffel. Dar o atmosferă relaxată vă va permite să experimentați ceea ce mulți ratează în goana după un milion de fotografii identice ale muzeelor și bisericilor – mirosurile, gusturile, sunetele orașului, crăpăturile din trotuare și vitrinele prăfuite, felul în care localnicii vorbesc între ei și își comandă cafeaua, cântecele muzicienilor stradali, răsăriturile și apusurile de soare.

Implicarea cu localnicii
Dacă un străin încearcă să vorbească cu dumneavoastră, nu-l luați în seamă. Ei nu încearcă să vă răpească timpul – în locurile turistice sunt doar ospitalieri. S-ar putea să vă întrebe de unde sunteți și cât timp veți călători, să vă arunce câteva locații interesante și să vă explice modul în care puteți ajunge acolo în siguranță. Nu fiți timid și puneți întrebări despre cultura, tradițiile și obiceiurile locului pe care îl vizitați.

Dacă lucrurile merg bine, s-ar putea chiar să se ofere să vă ducă cu mașina la atracții și să vă ofere un tur improvizat. Uneori, aceste tipuri de prezentări se transformă în prietenii discrete, iar alteori în prietenii de durată, care durează ani de zile. Oamenii corespondează, se vizitează reciproc și își oferă reciproc cadouri. De acord, este plăcut să știi că în cealaltă parte a lumii ai pe cineva de-al tău.

Mergeți pe jos.
Cu cât vă călcați mai mult în adidași, cu atât veți vedea mai multe locuri. În plus, în timp ce vă plimbați pe îndelete, veți observa detalii pe care altfel nu le-ați fi întrezărit pe geamul mașinii.

Mersul pe jos are și avantajele sale. Taxiurile și închirierea de mașini nu sunt ieftine în multe țări. Cine știe, dacă mâine vă decideți să mergeți la teatru sau să cumpărați o excursie cu barca? Atunci când călătoriți fără un plan, este mai bine să economisiți pe unele dintre facilitățile obișnuite, astfel încât să vă rămână suficienți bani pentru manevre neașteptate în căutarea de experiențe.

 

Publicitate

Articole similare

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta t