Panda-dance
Image default
tehnologie

Dezlănțuire pe piața cripto: Bitcoin sparge o nouă barieră psihologică și atinge un nou preț record

Publicitate

Costul bitcoin a crescut la 65 de mii de dolari pentru prima dată din 15 noiembrie 2021, arată datele platformei Binance. Astfel, bitcoin a crescut treptat până la valorile sale maxime ale nivelului din 2021.

Creșterea apare în contextul în care cei mai mari mineri americani au fost forțați să reducă semnificativ producția de bitcoin (BTC) în ianuarie, totul din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Analiștii cred că valoarea actuală nu este limita, bitcoin având capacitatea de ac rește în preț până la cel puțin 80 de mii de dolari.

Evoluția ciudată

Pe 12 noiembrie 2021, un singur Bitcoin se tranzacționa cu 64.400 de dolari. Acesta a fost vârful monedei. Atenția și speculațiile din jurul acestei criptomonede îi umflaseră valoarea. Apoi a urmat prăbușirea. În câteva luni, valoarea în dolari a Bitcoin s-a disipat. Un an mai târziu, cea mai faimoasă criptomonedă din lume se tranzacționa la 17.000 de dolari, ca în 2020. Acum se înregistrează un nou vârf, care duce Bitcoin la aceeași valoare ca în 2021.

Publicitate

Articole similare

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta t