Panda-dance
Image default
cinema

Listă de seriale interesante bazate pe fapte reale

Publicitate

Ea este Grace.
Canada, 2017.
Thriller, dramă, crimă, biografie.
Durata: Sezonul 1.
IMDb: 7,7.
În 1843, tânăra menajeră Grace Marks este acuzată de uciderea stăpânului ei, Thomas Kinner, și a amantei sale însărcinate și condamnată la închisoare. Dr. Simon Jordan încearcă să stabilească dacă este cu adevărat vinovată de crimă vorbind cu eroina, dar pe zi ce trece devine din ce în ce mai simpatic față de fată.
Serialul se bazează pe romanul „The Handmaid’s Tale” al celebrei autoare Margaret Atwood. Cartea, la rândul ei, spune povestea adevărată a unei servitoare imigrante din Irlanda.
„AKA Grace” arată în mod clar cât de diferit pot percepe oamenii aceleași evenimente. Adevărul este că intriga serialului este asamblată din flashback-uri și mărturii contradictorii, iar telespectatorii sunt liberi să aleagă versiunea care le este mai apropiată.
Apropo, regizorul David Cronenberg s-a regăsit în distribuție – a jucat rolul unui preot într-unul dintre episoade. Nu este o coincidență: actrița principală, Sarah Gadon, a jucat în multe dintre filmele sale, inclusiv în Cosmopolis și Dangerous Method.

 

 

Doamna America.
SUA, 2020.
Dramă, biografie, istorie.
Durata: 1 sezon.
IMDb: 7.9.
În 1968, femeile pro-emancipare din SUA se unesc pentru un amendament important la Legea privind egalitatea de drepturi. Ele sunt combătute de activista de dreapta Phyllis Schlafly, care crede cu adevărat că locul femeii este în bucătărie. Dar ironia este că însăși eroina încetează curând să se mai conformeze imaginii pe care o promovează cu atâta vehemență.
Frumusețea serialului este că spune povestea mișcării pentru drepturile femeilor din perspectiva unui apărător al valorilor tradiționale, dând astfel voce ambelor tabere. Phyllis Schlafly este interpretată în serial de Cate Blanchett, iar personajul ei este confruntat cu Gloria Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm și alte icoane reale ale feminismului american.

 

Publicitate

Articole similare

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta t