Panda-dance
Image default
cinema

„Shelter” este o distopie interesantă despre oameni care trăiesc într-un buncăr uriaș

Publicitate

Pe 5 mai, Apple TV+ a difuzat în premieră primele două episoade ale serialului „The Hideout”. Proiectul va fi pe placul fanilor distopiei.

 

În distribuție: Rebecca Ferguson („Dune”), David Oyelowo („Interstellar”), Tim Robbins („Evadare din Shawshank”), Rashida Jones („Parks and Recreation”).

Serialul vorbește despre oameni care locuiesc de generații într-un buncăr de 144 de etaje. Aceștia cred că ieșirea din adăpost va duce la o moarte iminentă. Liderii buncărului au control total asupra vieții populației, inclusiv asupra sarcinii. Un cuplu obișnuit, Alison și Bernard, primește permisiunea de a avea un copil. După ce încearcă fără succes să rămână însărcinată, Alison decide că este împiedicată de medici. Ea începe propria investigație în încercarea de a afla modul în care a apărut buncărul și cine îl conduce cu adevărat. Când Alison întâmpină probleme, inginerul ei, Juliet, îi continuă eforturile.

Lumea din serial este guvernată de reguli rigide, dar nimeni nu înțelege cine le-a creat. Guvernarea autoritară se bazează pe frica și ignoranța oamenilor. Încă din primele minute, culorile sunt îngroșate la maximum. Imediat se simte pericolul cu care se confruntă locuitorii buncărului – se poate fi pedepsit atât pentru dezinformare, cât și pentru exprimarea unor îndoieli cu privire la reguli. Rostirea cu voce tare a dorinței de a părăsi adăpostul duce la expulzarea persoanei respective.
Adăpostul oferă informații despre buncăr în porții mici. Telespectatorul primește informații de la personaje individuale, care la rândul lor nu știu aproape nimic – locuiesc la etaje diferite. Ideea generală pe care se bazează regulile buncărului este omisă.

Publicitate

Articole similare

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta t