Panda-dance
Image default
recreere

Ce să joci în aer liber

Publicitate

Crocodil
Participanții sunt împărțiți în două echipe. Prima echipă îl cheamă pe jucătorul celei de-a doua echipe. Acestuia i se dă un cuvânt, pentru care trebuie să folosească doar expresii faciale și gesturi, fără să spună nimic. Ceilalți coechipieri încearcă să ghicească ce își imaginează.
Ei au la dispoziție un timp limitat, de exemplu un minut. Apoi se repetă cu un jucător din cealaltă echipă.
Într-o versiune mai complicată a Crocodilului, se ghicește o frază. De exemplu, un citat dintr-un cântec celebru sau un catren, un proverb, o zicală și așa mai departe.

Pălărie
Există două echipe cu același număr de jucători. Fiecare echipă scrie 5 sau 6 cuvinte pe cartonașe (câte un cuvânt pe cartonaș). Cărțile se pun apoi într-o pălărie.
Primul jucător scoate o carte din pălărie și, la semnal, începe să explice unuia dintre jucători cuvântul scris pe ea. Nu trebuie menționate omonime sau consoane, dar se pot folosi metafore, sinonime și explicații abstracte. Sarcina celui de-al doilea jucător este de a spune versiunea sa și de a ghici cuvântul în 20 sau 30 de secunde. Dacă reușește, cartea este păstrată de echipă, dacă nu, este pusă înapoi în pălărie.

Cuvântul este apoi ghicit în același mod de a doua echipă și așa mai departe până când pălăria este goală. Echipa care are cele mai multe cărți este câștigătoare.

 

Publicitate

Articole similare

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta t