Panda-dance
Image default
sănătate

De ce îți transpiră mâinile și ce să faci în acest sens

Publicitate

De ce îți transpiră mâinile?
Există glande sudoripare pe tot corpul. Acestea sunt necesare pentru a menține corpul rece. Așadar, dacă vă transpiră mâinile, este probabil normal.

Acest lucru ar trebui să se întâmple pe vreme caldă, în timpul exercițiilor fizice intense, în timpul febrei sau când mănânci ceva picant sau fierbinte. Din cauza emoțiilor puternice, organismul are nevoie și de răcorire: hormonii din sânge declanșează o reacție de „lovește sau fugi”, temperatura internă crește și corpul disipează căldura.

La 3-15% dintre persoane, transpirația devine atât de intensă încât apa se scurge literalmente de pe ele. Această afecțiune se numește hiperhidroză. Ea poate fi congenitală sau datorată unor cauze:

antidepresivele, hormonii, antidiabeticele și unele alte medicamente;
bufeuri în timpul menopauzei;
glanda tiroidă hiperactivă, sau hipertiroidism;
boala Parkinson, leziuni ale măduvei spinării și alte afecțiuni neurologice;
infecții;
boli maligne.
Ce puteți face dacă vă transpiră foarte tare mâinile
Poți încerca să faci ceva singur.

Răciți-vă mâinile
În timp ce primul instinct este să vă băgați mâinile transpirate în buzunare sau să vă strângeți pumnii, este adevărat contrariul: deschideți-vă palmele pentru a le lăsa să respire. De asemenea, puteți încerca să puneți un cub de gheață sau o cârpă umedă pe încheietura mâinii.

Faceți față stresului
Respirația profundă și dialogul interior liniștitor vă pot ajuta pe moment. Iar pentru o situație generală mai bună, ați putea încerca:

meditația;
ținerea unui jurnal;
tehnici de relaxare;
exerciții fizice regulate;
psihoterapie.
Folosiți pudră de talc sau pudră pentru copii
Purtați cu dumneavoastră un mic pliculeț de pudră de talc pentru a îndepărta excesul de umiditate atunci când aveți nevoie. Acest lucru nu va rezolva problema, dar ca remediu de urgență ajută.

Aplicați un antiperspirant special
Antiperspirantele speciale pe bază de săruri de aluminiu pot ajuta la reducerea transpirației. Acestea trebuie aplicate pe mâinile curate înainte de culcare.

 

Publicitate

Articole similare

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta t